Аз го сменям принципно от 8 до 10 какво и ще да е маслото и ако ще и да е за 30к километри.
Известие
Collapse
No announcement yet.
масло
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от ACEHOB Покажи съобщениеАз го сменям принципно от 8 до 10 какво и ще да е маслото и ако ще и да е за 30к километри.
И както попитах за моята е на 157 000 км мога ли да сложа това масло WR 5W40 или вече са ми повечко километрите и не трябва да го слагам...156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Първоначално публикувано от ACEHOB Покажи съобщениеЩо да не можеш? Можеш... остави какво говорят на повечето места.156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщениеИмам напредвид че е на 157 000 км и да не би да е тънко това масло...
Не съм разбирач, затова питам хората, които разбират. Те ми казват, че това е Маслото и аз карам с него. Сигурно има и други подходящи марки и модели, но не се затормозявам да се интересувам. Въпросът е, че това става. И не е тънко - ЖТДто не е съветски или германски трактор - това е фин мотор, но всъщото време е и много здрав - 157К км нищо не са за него (при правилна експлоатация).
Comment
-
Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщениеАко щеш вярвай, моята е точно на 157 000
Не съм разбирач, затова питам хората, които разбират. Те ми казват, че това е Маслото и аз карам с него. Сигурно има и други подходящи марки и модели, но не се затормозявам да се интересувам. Въпросът е, че това става. И не е тънко - ЖТДто не е съветски или германски трактор - това е фин мотор, но всъщото време е и много здрав - 157К км нищо не са за него (при правилна експлоатация).156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение...но въпросът ми остава през лятото можем ли да караме пак с 5W40 ?
Comment
-
Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщениеКакто казах, питал съм специалисти и те ми казаха, че препоръчват това масло и за лято и за зима и аз го карам и лято и зима. Не мога да ти дам научно обяснение на нещата, но се доверявам на хората, които знам, че разбират. Фактът, че не ми харчи масло, според мен означава, че няма износване, което пък означава, че мазането е добро - поне така си мисля аз.
ПП: Вие от къде си го закупувате!156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Ча мойта като е на 300 и .... хиляди па не го пипа какво да кажа.Преди смяна беше с 5W40 сега съм с 10W40 и пак дойде време да го сменям.И в двата случая маслото не мръдна от момента на сипването до смяна.Такова чудо не ми се беше случвало.Като съм навикнал на доливане и сега чак не ми се вярва.Да чукам на дърво.Дано да си останат нещата все така и за напред.А относно WR имам един въпрос.Нормално ли е да е в пластмасови тубички.Видях такова в опаковка по 1 л. на цена 19 лв.Също така видях и 10W40 на селения в пластмасови опаковки, а аз последния път когато го купувах беше в метални кутии.Който знае нещо по въшроса да казва че да не се нахендрим с някои ментета.
Comment
-
Аз като купувах за моята Селения 20К, специално попитах дали няма по един литър, но ми казаха, че няма и ми доставиха 3 метални туби по 2 литра.Last edited by Ass; d.m.y г., 12:48.Alfa 155 1.8 92g. - Винаги в сърцето ми.
Alfa 166 2.0 T.S. 2000g. - Перфектната кола!
"If the sun refused to shine, I would still be loving you.
When mountains crumble to the sea, there will still be you and me."
Comment
-
Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение...Вие от къде си го закупувате!
Comment
-
Първоначално публикувано от balev64 Покажи съобщениеСъщо така видях и 10W40 на селения в пластмасови опаковки, а аз последния път когато го купувах беше в метални кутии.Който знае нещо по въшроса да казва че да не се нахендрим с някои ментета.Аз пазарувам от AxM Auto с форумна отстъпка !
Alfa Romeo is a wonderful way of life!
Comment
-
Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщениеОт ТиН156 2.4JTD 136+ PS
Comment
Comment